• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

BTC Yeniden Geriledi, Altcoinler Ne Durumda?

BTC Yeniden Geriledi, Altcoinler Ne Durumda?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz haftalarda gelen sert düşüşlerin ardından 4 Aralık tarihinde 42 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti. Bu gerileme ile birlikte piyasa da genel tabloda büyük bir geri çekilme yaşadı ve ardından Bitcoin aynı gün içinde 47 bin dolar seviyesine kadar yükselerek bir toparlanma gösterdi. Ardından yükseliş eğilimini koruyan BTC 51 bin dolar seviyesinin de üzerine çıktı ancak 50 bin dolar üzerindeki yerini koruyamadı ve tekrar 50 bin dolar bölgesinin altına sarktı. Bitcoin’in daha sonra 48 bin dolar desteğini de kaybetmesi ile birlikte altcoin piyasasında da düşüşler görüldü.

Piyasalar Baskılanıyor

piyasadaki son durumlar

Evergrande sorunu ile birlikte risk piyasaları ve haliyle kripto para piyasaları da baskılanmaya devam ediyor. Yaklaşmakta olan ABD Merkez Bankası (Fed) varlık alımları görüşmeleri için gündeme gelen radikal bir varlık alımı azaltma ihtimali de BTC fiyatını 50 bin dolar altında baskılıyor. Bitcoin’in fiyat hareketine paralel hareketler sergileyen altcoinlerde da analistler kritik seviyeleri işaret ediyor.

Ripple (XRP)

Bitcoin fiyatının baskılanmasının yanı sıra artık süreçte yarısı aşılan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında da artan baskılar ile birlikte XRP yatırımcıları olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Son 24 saatlikte süreçte %11,5 oranda kazanç kaybeden XRP, 3 Aralık seviyesinde dip noktasını gördükten sonra toparlanmıştı. Gün içinde 0,93 dolar seviyesine kadar yükselen XRP, Bitcoin’de gelen düşüş ile birlikte 0,83 dolar bandına kadar çekilmişti. Daha sonra tekrar toparlanmasına rağmen XRP düşüş eğiliminde hareketini sürdürüyor ve yazım sırasında 0,82 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Shiba Inu (SHIB)

piyasadaki son durumlar

Son dönemlerin en popüler kripto varlıklarından biri olan Shiba Inu (SHIB) da aşağı kanala düşen fiyatında son 1 aylık süreçte %33 oranında ve haftalık olarak da %16,7 oranda değer kaybı ile karşılaştı. 3 Aralık gününde haftanın dip noktasından geri dönen SHIB için boğalar 0,000035 dolar destek bölgesini koruma mücadelesi vermeye devam ediyor. Yazım sırasında SHIB son 24 saatte gelen %5,64’lük değer kaybı ile 0,00003443 dolar seviyesinde işlem görüyor.