Tron Coin, pek çok kripto para birimi gibi merkezi olmayan bir yapıya sahiptir. Merkezi, Singapur menşeilidir. Temeli blok zinciri teknolojisine dayanmış olan Tron Coin, eğlence sektörüne yönelik olarak oluşturulmuştur. Kullanıcıların istediği içerikleri istediği şekilde paylaşmasını hedef almıştır. Kurucusu ise John Sun’dur.
Tron Coin’in Tarihçesi
Tron platformunun yönetimi, Singapur merkezli ve karr amacı olmayan Tron Vakfı’nın elindedir. Vakfın hedefleri arasında ise şeffaflık, adalet ve açıklık ilkelerine bağlı olarak çalışmaktır. Tron Vakfı’nın denetimi Singapur Şirketler Hukuku ve Muhasebe ve Düzenleme Kurumunun elindedir. Tron Vakfı ekibinin başında ise Justin Sun bulunur. Justin Sun, Tron Vakfı’nın hem CEO’su hem de kurucusu olarak bilinir.
Tron Coin Ne Zaman Üretilmeye Başladı?
Tron Coin çıkış tarihi, 2017 yılı olarak bilinmektedir. Justin Sun tarafından kurulmuştur. Tron Vakfı, Çin’in dijital para birimlerinin yasaklanmasından önce Initial coin teklifi ile 2017 yılında 710 milyon dolar toplamıştır.
Tron Coin Nereden Alınır?
Tron Coin almak pek çok kripto para borsası üzerinden gerçekleştirilebilir. TRX almak için şu aıdmları uygulamanız yeterli olacaktır:
- Herhangi bir kripto para borsası tercih ettikten sonra hesap oluşturmanız gerekir.
- Ardından hesabınızda herhangi bir kripto para ya da TRY yüklemek için para yatırma kısmına gitmeniz gerekmektedir.
- Daha sonra kolay alış – satış kısmına geçtikten sonra kaç TRY tutarında Tron coin almak istediğinizi girerek “tron al” butonuna tıklamanız halinde Tron Coin almış olurusnuz.
Tron Coin Hangi Altyapıyı Kullanıyor?
Tron Coin’in altyapısı, blok zinciri teknoloji altyapısıdır. Fakat Bitcoin ve Ethereum gibi blok zinciri tabanlı diğer kripto para birimlerinden farklı özellikleri nedeniyle farklı olmaktadır.
Tron Coin’in Avantajları Nelerdir?
Tron Coin’in avantajları şu şekilde verilmiştir:
- Kullanıcıların daha uygun fiyatlı bir şekilde video ve program gibi içerikleri izlemeleri kolaylaşır.
- Aracı olmadığından kullanıcıların ödediği ücretler, direkt olarak içerik üreticilerine gitmektedir. Bu da içerik üreticilerinin güzel bir kazanç elde ederek daha kaliteli içerikler oluşturmasını sağlamaktadır.
- Kripto para birimi olarak yatırım amaçlı kullanımı yapılabilir.
- Blok zinciri üzerindeki alım – satım ve takas gibi işlemler gerçekleştirilebilir.
- Madencilerine ekstra kazanç sağlamak olanağı sağlar.
- İşlemlerin hızı bakımından Bitcoin ve Ethereum’a göre daha hızlı olduğu iddia edilir. Tron Coin ile saniyede 2 binden fazla işlem yapılabileceği söylenmektedir.
- Güvenilir bir değişim aracı olarak bilinmektedir. Diğer kripto para birimleri gibi gizliliğin korunmasına da oldukça önem vermektedir.
Ayrıca Orchid Coin (OXT) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları adlı yazımıza göz atın!
Tron Coin’in Dezavantajları Nelerdir?
Tron Coin’in dezavantajları şu şekilde verilmiştir:
- Tron Coin’in en büyük dezavantajlarından birisi değerinin başka bir faktöre bağlılığıdır. Tron Coin, merkezi olmayan bir kripto paradır. Bundan dolayı bağımsız olması gerekir. Tron Coin aslında bağımsızdır fakat 2017 senesinde aynı isimli bir vakıf tarafından başlatılan bir sistemdir. Bu sistemin adı da Tron’dur. Tron vakfı, karr amacı gütmez ancak piyasa şartlarında önemli bir yeri vardır. Eğer bir prestij kaybı yaşarsa Tron Coin fiyatlarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
- Diğer dezavantajı ise kısa bir süre içerisinde yüksek kazançlar elde edilebilecek bir yatırım aracı değildir. Bitcoin, bu konuda gayet etkileyici bir kripto para birimidir. Ancak Tron coin’in amaçları arasında yatırımcılarına kazandırma gibi bir amaç yoktur. Tron Coin’in ana amacı, içerik üreticilerini ve içerik kalitesini ön planda tutmak isteyen özgür bir dijital platform oluşturmaktır. Bunu yaparken de piyasa değeri artabilir. Bu da Tron Coin fiyatlarını olumlu yönde etkileyebilir.